Capítol II. El Jardí.

El Jardí de la Meritxell…

El sòl

Tenim diferents sòls en les 5 finques totes elles amb presència de la llicorella, aquesta pedra laminada i trencadissa de colors negre i coure enfosquit, entre les quals penetren les arrels.

Els sòls són poc profunds, normalment d’un sol horitzó, i de seguida (a uns 10-15 cm) es troba ja la roca mare, tenen un baix contingut de matèria orgànica i estan formats majoritàriament per la disgregació de les pissarres, així doncs les arrels s’endinsen varis metres cercant la humitat, l’aigua i els nutrients.

El sòl és treballat sense pesticides amb llaurades amb tractor o motocultor als costers i desbrossant manualment on no passen les màquines per controlar les males herbes.

Aquesta terra ens regala petites produccions de vins tremendament expressius, amb una poderosa personalitat marcada per la pobresa de la terra, el clima rigorós i el sabor del terrer.

La Vinya

Les finques en propietat són treballades seguint un sistema respectuós amb el medi, amb el mínim de tractaments, sofre en pols i sulfat de coure en pols. Sempre treballant com feien els nostres avantpassats, seguint els cicles lunars en les feines de camp, en la poda d’hivern, la poda en verd, les llaurades i en la data de verema intentem trobar un dia fruita o flor en el calendari lunar.

La Lluna

Sabem del cert que la influència de la lluna s’expressa en el vi segons nosaltres actuem en la vinya i en el vi. Per tant, podem i espollem en lluna descendent i minvant evitant la proliferació de nous brots i esperem la lluna descendent per veremar per millorar l’envelliment del vi. Farem els moviments de vi en lluna ascendent i creixent a la vegada i embotellarem en lluna minvant.