Magran

Magran – Partida Les Manyetes, és el vi de la finca que tenim a la Partida Les Manyetes de Gratallops. Un vi de garnatxa 100%, que reflecteix de manera molt franca la zona d’on prové i la feina que s’hi fa. El nom de Magran ve d’una història familiar en què un avantpassat,  jugant a cartes, va guanyar una mà gran de 200 duros que va repartir entre els germans, i cadascú va començar  el seu negoci. Així els va quedar de Cal Magran de renom.

Varietats

100% garnatxa

Viticultura

Aquesta vinya va ser plantada l’any 2008 en un sòl de pissarra negra molt dura, també coneguda com “pedra ferral”. La producció és regula en la poda en verd i els escassos tractaments de sofre en pols i de sulfat de coure en pols al moment precís han ajudat a obtenir un raïm de qualitat. Es llaura tres vegades a l’any i es neteja de les males herbes cavant i desbrossant.

Vinificació

Verema manual, fermentat de forma espontània en dipòsit d’acer inoxidable amb 2 pigage al dia i macerat una lluna, premsat suau i criança en barrica de roure francès durant 13 mesos i té una criança en ampolla durant 3 mesos abans de sortir al mercat. Cada any ens dóna aromes de cirera fresca ja en plena fermentació alcohólica que es mantenen durant la criança en roure francès, molt suau però llarga.

Producció

De 900 a 1100L en ampolles de 75 cl.