TORRENT Vi de Paratge

Torrent és un paisatge típic del Priorat, vinya vella, olivera i ametller a la vora un bosc de pins i alzines. Paisatge de marges i una caseta de pedra seca, una antiga sènia amb escasa aigua.Aquesta vinya vella la va adquirir l’any 2014 i va ser plantada el 1969 de carinyena i es poden trobar entre 8-10 ceps de moscatell i 2-3 de Garnatxa del Poo.

Varietats

100% carinyena negra

Viticultura

El treball de recuperació en aquesta vinya ha estat constant desde que la vam comprar, trobar l’equilibri de cada planta, mantenir neta d’herbes sense aplicar cap pesticida, treballar el sòl i conservar-ne la vida que ens ofereix sinergies és la manera de protegir la planta. Apliquem escasos tractaments de sofre i coure per combatre la cendrosa i el mildiu i llaurem més sovint per superar períodes de sequera.

Vinificació

Per aquest Vi de Paratge tant sols es vinifiquen els raïms de la vinya vella. Es verma a mà en el seu punt òptim de maduresa i es fermenta en bótes obertes de roure francés. Es fa un premsat suau i es passa a bóta per fer la fermentació malolàctica i la posterior criança d’entre 12 i 14 mesos.

Producció

Molt variable segons l’anyada, 110L, 225L, 450L